tisdag, juli 08, 2008

Vi som flyttade

I världsekonomiska kriser och global finansiell tragedi, är det lätt att känna sig som en komplett förlorare med köp- och säljkontrakt daterade de senaste månaderna. Vill för den skull bara påminna om...

Att värdet av små barfota 26-storleksfötter på verandan inte mäts i kronor och ören. Att cykelturen genom den grönskande villaidyllen gärna får kosta mer än en tunnelbanefärd genom stan. Att daggen på gräsmattan aldrig tagits med i någon expertekonoms kalkyler. Och att grannar som småpratar över staketet inte ingår i bankens rådgivningssamtal. Att veta i vilket område vår familj bygger sin grund, var skolgång sker och den första cykelturen med stödhjul tar plats, det går inte att sätta siffror på. Att vara mitt i det gröna, mitt i,ljuset, mitt i sommaren och mitt i lugnet, vilket pris har det?

Räntorna sticker iväg ytterligare. Ekonomin för Sverige ser fortfarande mörk ut. Lågkonjunktur + ökad inflation, och det pratas om en kris vi inte sett på snart 100 år.

Håll ut. Byt laxen mot blodpudding. Designerstassen mot H&M. Champagnen mot en billigare Chablis. Minns vad som är viktigt och försök sova gott. Någon gång vänder det. Antal pengar kvar på kontot är inte vad du minns när backspegeln är det enda som finns att kika i.

Sommarfilosofi del 2

Inga kommentarer: